RESINY pro hobby tisk ? ANO či NE

Ahoj všem,

 

na toto téma existuje mnoho již napsaného, ale mi to nedá abych nepřidal něco i já. Proč? Osobě špatná a řekl bych až znepokojivě špatná zkušenost s nakládáním s odpady po použitých resinech a nejen to.

 

Logo tohoto blogu jsem zvolil zcela zřejmě ... používání resinů obecně je samo o sobě  nebezpečné a do hlavy mi fakt nejde, proč lidé jsou ochotni riskovat zdraví? Navic riskuji své zdravi pro hobby, riskují zdraví své, svých rodin v domácnostech, kde to používají? Pro mne je zarážející skutečnost, že nakládání s takto nebezpečnou látkou není víc regulováno !!! Stačí se podívat na jakýkoli eshop co resiny prodává do zveřejňovaných bezpečnostních a technických listů. Co se tam člověk dočte? No tolik varování, výstrah, omezení a zákazů snad není ani na toulenu a to je taky fakt pěkné svinstno. 

A že si prodejci uvedomují ty rizika, tak mají všichni na webech TL a BL vesměs všichni. Za to je chválím, ale málo kde narazíte na reálné upozornění, že jde o látku na kterou by jste měli dát v domácnosti pozor nejen při skladovaní ale i při jejich užiti a použivání toho co si vyrobí....

 

to že se s resiny má dodžovat mě fakt odradilo :

 

- použití rukavic !!!

- použití respirátoru !!!

- nepoužívat ani resin ani výrobky z něj pro styk s pokožkou !!!

- likvidace všeho co přislo do styku s resiny a resiny samotné skladovat likvidovat ve speciálních obalech a speciálních kontejnerech !!!

 

 

DOST !!! je čas na osobní postoj. Nikdy jako hobík nebudu resiny použivat, pracovat s nimi a  tím padem nebudu mít potřebu je likvidovat ... je to humus.

 

STOP RESIN FOR HOBBY USE !!!

 

 

 

 

 

... TO BE CONTINUED